IMG_7932

 

Så får du in en fot på arbetsmarknaden – och så får du fart på din karriär. Är du ung och oerfaren? Eller vill du byta inriktning på din karriär? Vi i bemanningsbranschen är duktiga på att hjälpa dig in på arbetsmarknaden och vidare i karriären. Du får in en fot hos många attraktiva arbetsgivare och har möjlighet påverka riktningen på din karriär.

 

Varje år får 172 000 personer jobb genom bemanningsbranschen, inom de flesta yrkesområdena. En del har ett långt uppdrag hos en uppdragsgivare, andra har uppdrag hos flera olika uppdragsgivare under olika långa perioder. En del andra får jobb genom direktrekrytering till en uppdragsgivare. Att jobba som uthyrd är en bra väg till att bygga sin egen kompetens och erfarenhet. Vi har intervjuat en av dessa konsulter.

 

Som bemanningsanställd får du möjlighet att byta arbetsplats och uppgifter. Du bygger snabbt upp ett konkurrenskraftigt cv och får förståelse för olika företag och organisationer. Erfarenheter som är mycket attraktivt i arbetsgivares ögon. Och du breddar ditt kontaktnät.

 

För en student med ambitioner kan bemanningsföretagen hjälpa till med de där företagskontakterna som är så värdefulla för den framtida karriären.

 

Ta som exempel en person som precis börjat plugga ekonomi på universitet. Vi kan kalla henne för Anna. Kanske har Anna sommarjobbat tidigare, men mycket mer än så har hon inte hunnit med.

 

Via ett bemanningsföretag får hon ett första extrajobb där hon jobbar några timmar varje vecka på en ekonomiavdelning på ett större företag. Inför sitt sista år på civilekonomprogrammet pratar Anna med sin konsultchef om att hon vill skaffa sig mer erfarenhet inom sitt studieområde.

 

Konsultchefen, som känner Anna vid här laget och vet vad hon går för, pratar med en av deras andra kunder, en storbank. Anna får komma dit och träffa en avdelningschef. Under sitt sista studieår innan examen jobbar Anna på en av bankens avdelningar som ekonomiassistent.

 

När det börjar närma sig examen pratar Anna både med sin konsultchef på bemanningsföretaget och med sin handledare på banken om att hon är på jakt på efter ett jobb. På banken kan de inte erbjuda Anna den typen av roll som hon söker, men en kollega till Annas konsultchef samarbetar med ett större teknikföretag som är i stort behov av en duktig och pålitlig ekonom med viss erfarenhet till ett föräldravikariat. Anna får vikariatet och jobbar under drygt ett år som konsult på teknikföretaget.

 

Under ett av samtalen med sin nya konsultchef får Anna veta att banken som hon jobbade extra på söker en konsult på heltid. Så när föräldravikariatet är slut tackar Anna för sig och börjar en ny och mer kvalificerad tjänst på banken.

 

Anna trivs bra med att vara konsult och jobbar kvar som inhyrd. Men efter drygt ett år vill banken själva anställa Anna och det passar alla parter.Efter totalt fem år som anställd hos bemanningsföretaget har Anna byggt sitt cv och verkligen skapat en karriär.

 

Vill du också snabbt skapa dig en karriär?
Gör som Anna. Börja i bemanningsbranschen.